Sisustussuunnittelu

Suunnittelutoimisto Laakea tarjoaa sisustussuunnittelupalveluja yksityiskoteihin, loma-asuntoihin sekä yritysten toimitiloihin. Olen apunasi rakensitpa uutta tai remontoitpa olemassa olevaa tilaa. Suunnittelu voi olla kokonaisvaltaista tai käsittää vain yhden osa-alueen, esimerkiksi väri- tai pintamateriaalisuunnitelman. Pienempiin pulmiin sopii hyvin neuvontakäynti, jolloin tulen kotiisi tai yritykseesi parin tunnin vierailulle ratkomaan sisustuksen ongelmakohtia. Suunnittelussa otan tarkkaan huomioon asiakkaan tyylin, toiveet, budjetin sekä elämäntavat. Ratkaisujen tulee olla asiakkaan silmää miellyttävät, muttei käytännöllisyyden kustannuksella.

MIKSI PALKATA SISUSTUSSUUNNITTELIJA?

Sisustussuunnittelijan tehtävä on tehdä tilasta sinun näköisesi toiminnallisuuden ehdoilla. Tilan hahmottaminen ja tuhansista pintamateriaali- ja värivaihtoehdoista sopivan kokonaisuuden valitseminen voi tuntua mahdottomalta. Suunnittelijan avulla vältyt virhevalinnoilta ja säästät aikaa ja hermoja. Suunnittelutyön laajuuskin on oma valintasi, eikä sisustaminen ole aina yhtä kuin remontti: pienikin muutos voi olla merkittävä. Sisustussuunnittelu ei ole mikään taiteenlaji, eikä suunnittelija pyri toteuttamaan omia taiteellisia näkemyksiään. Kaikki asiakastyöt tehdään jalat maassa ja järki päässä. Toimin myös asiakkaan edunvalvojana tavarantoimittajien, myyjien, remonttimiesten ja muiden toimijoiden keskellä ja pyrin aina asiakkaani kannalta parhaaseen lopputulokseen.

SUUNNITTELUPROSESSIN KULKU

Projekti lähtee liikkeelle yhteydenotosta. Sovimme yhteisesti kartoituskäynnistä kohteessa tai esimerkiksi uudiskohteen osalta voimme tavata Laakean toimistolla. Kyseinen kartoituskäynti helpottaa tarjouksen laadintaa, kun toimeksiannon laajuus saadaan selvitettyä. Näin ollen kustannukset ovat puolin ja toisin selvillä alusta alkaen. Kartoituskäynti on asiakkaalle aina ilmainen, vaikkei tarjous johtaisikaan suunnittelijan palkkaamiseen. Varsinaisen suunnitelman sisältö määritellään kohteen ja suunnittelutarpeen mukaan. Esimerkiksi kylpyhuoneremontin osalta on hyvä laatia työohjeet ja piirustukset remontintekijälle, puhutaan siten samaa kieltä. Huonekortti eli selostus muutoksista ja tarvittavista hankinnoista huonekohtaisesti on hyvä laatia, mikäli suunnitelma on laaja ja käsittää useita eri materiaaleja, värejä, kalusteita ja muita tarvikkeita. Huonekortti toimii myös muisti- ja ostoslistanasi ja sen avulla voit toteuttaa suunnitelmaa haluamallasi aikataululla. Luetteloita ja piirustuksia on turha kuitenkin tehdä vain tekemisen ilosta: Mikäli aikataulu on tiukka, voin hoitaa yhteydenpidon sidosryhmiin suoraan ja hallita siten projektia henkilökohtaisesti.